Avižų dribsnių sausainiai

Ingredientai:

1 puodelis visų grūdo dalių avižų dribsnių 

½ puodelio miltų (speltos arba rupių kvietinių)

1 kiaušinis

1 arb.š. malto cinamono

½ arb.š.kepimo miltelių

1 bananas

3 valg.š. kokosų aliejaus

3 valg.š. agavų sirupo

saldainių papuošimui

Gaminimas:

Dubenyje išmaišykite avižų dribsnius, miltus,  kepimo miltelius ir cinamoną. Kitame inde išplakite kiaušinį, sudėkite trintą bananą, supilkite ištirpintą kokosų aliejų, agavų sirupą ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite sausus ingredientus, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti. Formuokite sausainius, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, įspauskite spalvotus saldainius ir kepkite 165 0C temperatūroje 15 minučių. 

Leave a comment