Sudėtis:
3 bananai
20 vnt. datulių
70g tirpinto eko kokoso aliejaus
2 puod. eko pilno grūdo avižų dribsnių
3 puod. pūstų ryžių
Viršus:
2 v.š. tirpinto eko kokoso aliejaus
3 v.š. eko kakavos
sauja migdolo riešutų
sauja lengvai druskintų pistacijų
Veiksmas:
Bananus, datules ir kokoso aliejų suplakti iki vientisos masės kokteilinėje. Avižų dribsnius sumaišyti su pūstais ryžiais, pilti ant viršaus gautą skystą masę ir išmaišyti. Gautą bendrą masę dėti į norimą formą ir suspausti.
Paruošiame viršų: tirpintą kokosų aliejų (kambario temp.) sumaišyti su kakava, tada aptepti “šokoladu” batonėlio viršų. Patį viršų papuošti smulkintais riešutais. Batonėlį dėti į šaldiklį 4val., geriausia palaikyti per naktį. Prieš valgant palaikyti 10 min kambario temp., supjaustyti ir skanauti. 🙂