Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Reikės:
1/3 puodelio (45g) saulėgrąžų
1/4 puodelio (20g) maltų linų sėmenų
3 puodelių (300g) pilno grūdo avižinių dribsnių (šį kartą dėjau 2 puodelius avižų ir 1 puodelį 4 grūdų mišinio @dobele_lietuva )
90 g (9-10) minkštų datulių
1/3 puodelio (35 g) kokosų cukraus
1/3 puodelio (35g) kokosų miltų
1/3 puodelio riešutų sviesto (migdolų ar žemės riešutų)
1/2 puodelio ištirpino kokosų aliejaus
Žiupsnio druskos
1/2 šaukstelio cinamono

Serbentų uogienei:
2 puodelių šviežių braškių (apie 200g)
1 didelio rabarbaro (apie 230g)
1/4 puodelio kokosų cukraus
3 šaukštų datulių sirupo (arba agavų/klevų)
2 šaukštų balkšvųjų gysločių luobelių

Visų pirma nedideliais gabalėliis supjaustome braškes ir rabarbarus, puode sumaišome su cukrumi bei sirupu ir paliekame patovėti. Tada iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas. Dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes iki miltų. Sudedame visus sausus ingredientus, dar šiek tiek pamalame. Tada dedame datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių. Kol pagrindas kepa, braškes ir rabarbarus užverdame. Kai viskas suminkštėja ir išsiskiria sultys, sumažiname kaitrą ir įmaišome gysločių luobeles. Nukeliame nuo kaitros ir paliekame pastovėti apie 10 min. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo. Ant viršaus trupiname likusią dalį tešlos ir dedame kepti 20 minučių, kol visus gražiai apskrunda. Iškepusį pyragą atvėsiname ir dedame porai valandų į šaldytuvą, kad geriau sustingtų ir būtų lengviau pjaustyti.

Už receptą dėkojame: @Follow your spoon💜

Leave a comment